Contactlenzen

Goed kijken zonder bril

 

Als u geïnteresseerd bent in het dragen van harde of zachte contactlenzen kunt u natuurlijk ook bij Van den Bergh Opticiens & Audiciens terecht. Onze specialisten zullen u een degelijk advies geven en u met raad en daad bijstaan zodat u de voor u meest geschikte keuze kan maken. Ieder paar ogen is tenslotte anders.

Naast een uitgebreide selectie van leveranciers heeft u de keuze uit verschillende contactlenzen:

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn lenzen met een diameter van ongeveer 14 mm. Ze zijn zacht en hebben een zeer groot water gehalte. Deze lens drijft niet echt op het oog maar ligt als het ware ingebed in het vocht op het oog. Daardoor zijn deze lenzen nauwelijks stofgevoelig en is verlies haast uitgesloten. Het traanvocht wordt opgenomen in de lens en wordt door het knipperen regelmatig ververst. Doordat het traanvocht zuurstof opneemt uit de omringende lucht, zijn alle zachte contactlenzen zuurstof doorlatend. De verschillen in zuurstofdoorlatendheid wordt ook bepaald door het materiaal, dikte en de sterkte van de lens.

Vormstabiele lenzen

De vormstabiele en zuurstof doorlatende contactlenzen zijn veel kleiner met een diameter tussen de 9 en 11 mm en zijn enigszins flexibel. Deze lenzen worden gemaakt op een speciale draaibank uit een plaatje kunststof. De nauwkeurigheid van dit proces  is zo hoog dat er geen nabehandeling nodig is. Een sterk staaltje precisie. De samenstelling van het materiaal bepaalt de zuurstofdoorlatendheid. De graad van doorlaatbaarheid wordt uitgedrukt in een Dk waarde. Deze Dk waarde kan liggen tussen de 20 en 210.

Multifocale lenzen

Boven de 40 jaar neemt het vermogen om dichtbij scherp te zien af. Je hebt het gevoel of je armen te kort zijn. Dan is het tijd voor een leesbril. Maar heeft u wel eens aan contactlenzen gedacht? Ook als u alleen een leesbril nodig heeft, zijn er meerdere oplossingen met contactlenzen. Ook achter de computer kunnen multifocale lenzen de oplossing zijn.

Sportcontactlenzen

Met sporten kan een bril lastig zijn, dan is misschien het dragen van contactlenzen tijdens het sporten een oplossing. Vaak valt de keuze op een zachte contactlens. De meest gebruikte zachte lenzen zijn de zogenaamde daglenzen. Deze lenzen zijn afzonderlijk steriel verpakt en op de juiste sterkte. De lens zet u uit de verpakking direct op het oog. Een lensdoosje of vloeistof is overbodig. Na gebruik gooit u de lens gewoon weg. Daglenzen zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 15, 30 en 90 stuks. Ook zijn een aantal soorten met cylinder mogelijk.

DreamLite nachtlenzen

Vind u een bril of lenzen soms ook zo onhandig? DreamLite nachtlenzen bieden de uitkomst. Deze lenzen gaan s’ nachts als u slaapt voor u aan het werk. Ze corrigeren dan uw oogfout waardoor u overdag geen bril of lenzen nodig hebt. Sta op, doe uw lenzen uit en begin uw dag. DreamLite lenzen worden op maat gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Van den Bergh Opticiens en Audiciens verkoopt uitsluitend de originele DreamLite nachtlenzen, herkenbaar aan het DreamLite logo. Ziet u de kleine lettertjes niet meer zo scherp en krijgt u van uw gewone lenzen tegen de avond altijd last en wilt u niet aan een leesbril? Denk dan eens aan de DreamLite Zoom. DreamLite Zoom is de enige multifocale nachtlens in Nederland. Met deze unieke nachtlens ziet u de hele dag door scherp, op alle afstanden.

Mogen wij u vriendelijk verzoeken van tevoren een afspraak te maken voor een eventueel vooronderzoek zodat wij u een optimale dienstverlening kunnen garanderen.