Problemen met zien

Oogtest

Regulier oogonderzoek bij ons is de beste manier om gezond zicht te behouden.
Een eenvoudige controle is simpel en pijnloos en kan ervoor zorgen dat sommige oogaandoeningen preventief gesignaleerd worden.

Onze oogmeetkundige zal verschillende testen uitvoeren om te bepalen hoe uw zicht is op iedere afstand en of u een aandoening zoals kleurenblindheid heeft.

Tekenen dat u Bijziendheid heeft: Bijziendheid is het onvermogen om objecten in de verte scherp waar te nemen. U zult merken dat u een probleem heeft wanneer objecten van veraf wazig zijn. Andere symptomen zijn het samenknijpen van de ogen, hoofdpijn en halo’s om lichten zien. Het is makkelijk te corrigeren met een bril of contactlenzen.

Tekenen dat u verziendheid heeft: Wanneer u moeite heeft met het zien van objecten van dichtbij, heeft u waarschijnlijk last van verziendheid.
Mogelijk merkt u dat u een probleem heeft wanneer u een boek of mobiele telefoon op een armlengte afstand houdt om scherper te zien.
Andere symptomen van verziendheid zijn het samenknijpen van de ogen, vermoeide ogen en hoofdpijn. Het is makkelijk te corrigeren met een bril of contactlenzen.

Tekenen dat u misschien last van ouderdomsverziendheid heeft: ouderdomsverziendheid, komt veel voor bij mensen boven de 40. Als de ooglens minder flexibel wordt, kost het meer moeite om objecten van dichtbij scherp te zien. Naast dat het moeilijker wordt om scherp te zien van dichtbij, kunt u ook vaker last hebben van hoofdpijn. Ook dit is makkelijk te corrigeren met een bril.

Slecht zichtbehandelen: Een gebrek aan gezichtsscherpte kan veroorzaakt worden door een oogaandoening zoals bij- of verziendheid, presbyopie of astigmatisme. Deze aandoening zijn meestal eenvoudig te behandelen met corrigerende brillenglazen of contactlenzen.
Het is vooral belangrijk voor automobilisten om slechte gezichtsscherpte te behandelen. Om veilig te rijden moet uw zicht aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bepaalde beroepen hebben andere voorwaarden, waarbij het zicht beter moet zijn.