Hoofdpijn en uw ogen

Vaak hoofdpijn

Wanneer u vaker hoofdpijn heeft of de ernst ervan toeneemt, kan dit te maken hebben met de gezondheid van uw ogen.

Hoofdpijn en uw ogen

Sommige oogaandoeningen zorgen ervoor dat uw oogspieren teveel moeten inspannen, waardoor u hoofdpijn krijgt.

Astigmatisme, hypermetropie en presbyopie kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat objecten er vervormd of wazig uit zien, waardoor u uw ogen moet inspannen om helder te zien. Een verhoging van de oogdruk veroorzaakt glaucoom waardoor u pijn zult ervaren.

Migraine en uw ogen

Migraine is een ernstige soort hoofdpijn. Een ‘migraine met aura’ wordt geassocieerd met felle knipperende stippen, golvende lijnen of tijdelijk zeer slecht zien. Zonder deze visuele tekenen is het ‘migraine zonder aura’. Visuele tekenen zonder hoofdpijn staat bekend als stille migraine of ‘migraine met aura zonder hoofdpijn’.

Bestrijd uw hoofdpijn

Veel oogaandoeningen die hoofdpijn veroorzaken kunnen behandeld worden met een bril en vastgesteld worden tijdens een standaard oogonderzoek.

Mensen die last hebben van migraine met aura wordt aangeraden om veel rust te nemen. De meeste visuele verschijnselen die horen bij dit type migraine zijn onschadelijk en verdwijnen binnen een half uur. Als u echter last heeft van ongewone visuele verschijnselen, is het belangrijk dat u een onderzoek laat doen om schadelijke oogaandoeningen uit te sluiten.